lördag 19 mars 2011

Vad är kärlek?

”Gör livet levande ha en affär!” Ja vi är många som förfärats av den här reklamen av en otrohetssajt, Victoria Milan, som riktar sig mot gifta och sambor. Över 90 anmälningar har hittills kommit in till reklamombudsmannen, vilket är rekord. Senaste rekordet var 37 st. Men det är också många som blivit medlemmar på sajten och grundaren säger att ”det finns en stor marknad för detta”.

Men egentligen är det inte så konstigt att så många människor tar steget och lämnar en relation. I media översvämmas vi av frågespalter, reportage osv där relations-coacher och andra förståsigpåare uppmanar makar och sambor att ”våga bryta upp”. Idag ska man tänka på sig själv, sitt eget liv och identitet. En coach sa t.o.m att ”är man orolig för att barnen ska fara illa, ska man vända på resonemanget och säga att man separerar för deras skull!"

Jag dömer absolut inte någon, alla måste ta sina egna beslut men också konsekvenserna av det. Men det finns så många som blivit svikna, bedragna. Bara för att den ena parten ska ”hitta sig själv och meningen med livet.” Otrohet är det största sveket en människa kan uppleva och det är fruktansvärt att man nu ska göra pengar av det! Aldrig ett ord om att försöka hitta tillbaka till varandra, att tillsammans sätta sig ner och prata igenom vad som är fel och ändra på det.

Men det är också själva tidsandan. I Bibeln står det ju att i den sista tiden ska kärleken till Gud ska svalna. Människor har ingen gudsfruktan längre. Att Gud har instiftat äktenskapet mellan man och kvinna är för de flesta inte något som är heligt längre. Kanske inte så konstigt då, att en kanadensisk otrohetssajt har över 8 miljoner medlemmar!

I dagens samhälle är kärlek ett urvattnat ord. Numera är kärlek bara till för att tillfredsställa ens eget behov. För många är kärleken bara en känsla. Det är inte fel att känna kärlek, men våra känslor kan ju inte beröra en annan människa. Om inte kärleken omsätts i handling, är den ju bara en känsla...

Världen låter oss se en filmduk med flimrande bilder av uppdiktade passioner och romantik och säger; ”Detta är kärlek.” Gud tar oss med till foten av ett kors, där det hänger en naken, blodig man, och säger; ”Det är detta som är kärlek.” 
Joshua Harris

2 kommentarer:

  1. Bra skrivet! Kärlek och Sanning = Sant

    SvaraRadera
  2. Otrohet är spännande, lockande, förbjudet! Ska dom göra reklam för otrohet så kan dom ju alltid intervjuva Tiger Woods! Han hade allt! Bäst i världen på golf, en vacker fru, ett underbart barn! Fråga honom idag om han tycker att det var värt allt som han fått gå igenom för att få lite spännande sex!

    SvaraRadera