lördag 5 februari 2011

Ögonkontakt av tredje graden

Det finns forskning, finsk sådan, på vilken betydelse ögonkontakt har. Som om vi inte visste det redan!? Men det är klarlagt vad som sker i hjärnan när två personer ser varandra i ögonen. Om man möter en rak blick är en hjärnaktivitet förknippad med närmande verksam. När man möter en bortvänd blick leder det till en undvikande aktivitet i hjärnan.

Man behöver ju inte vara en forskare för att begripa det här. Min egen ”forskning” visar att om du ler samtidigt som du ser någon i ögonen så kan det till och med lysa upp en människas dag. Din egen också. Testpersoner har varit människor i kön på ICA.

Så första gradens ögonkontakt är att inte vända bort blicken utan se in i ögonen på människor vi möter, andra graden: lägg till ett leende. Tredje graden: låt hjärtat va´ me´! Om vi älskar människor och slutar ta oss själva på för stort allvar, ge bort ett leende och våga vara vänliga. Då kan till och med en grå och mulen dag bli full av sol.

Today, give a stranger one of your smiles. It might be the only sunshine he sees all day.

2 kommentarer:

  1. Ja det stämmer så bra :) Möter man någon som ser en in i ögonen och ler så blir man så glad och det känns liksom i hela kroppen :D

    SvaraRadera
  2. Vilket inspirerande inlägg! :)

    SvaraRadera