torsdag 2 december 2010

Jesus är inte välkommen


Det är huvudrubriken på dagens Karlshamns Allehanda's framsida. Det handlar om en konstutställning på stadsbiblioteket i Karlskrona där en konstnär fick ta bort två av sina tavlor, det blev för mycket kristet...motiven var Jesus och Maria. ”Vi lever ju i ett mångkulturellt samhälle”, säger chefen, ”några andra med lite vagare kristet innehåll fick hänga kvar”.

Så Jesus, är inte välkommen...jag kan bara säga till chefen på biblioteket att Jesus har redan kommit. För 2000 år sen. Nu handlar ju detta, rubriken till trots, bara om några tavlor. Jesus hänger inte på nån vägg i ett bibliotek. Han ”hänger” med dem som välkomnat honom, i sina hjärtan. Och några av dem går säkert in på biblioteket i Karlskrona och på andra ställen. Vi finns överallt och vi är många. Runt 2 miljarder. Kristendomen är världens största religion.

Men Jesus handlar inte om någon religion, utan en fantastisk möjlighet att få lära känna Jesus personligen. Vi som bär honom i våra hjärtan kan inte undgå att bära med honom dit vi går, på bibliotek, köpcentra, arbetsplatser, skolor. Vi har varit för dåliga på att göra Jesus känd, visa tydligt vem han är. Alltför ofta är vi så rädda att vi ska stöta oss med folk och resultatet är en ”vag” och urvattnad kristendom som passar in i det politiskt korrekta Sverige. Om människor bara visste vilken skatt det är, vilken tillgång Jesus är! Då skulle alla välkomna honom! Även biblioteket i Karlskrona.


Om Jesus hade fötts tusen gånger i Betlehem, men inte i mitt hjärta, hade jag ändå missat allt”

2 kommentarer:

  1. Det blev en hel del protester mot att tavlorna togs ner, har jag hört. Är det inte till o med så att hon ångrat sig? Tänkte lite på det med
    "mångkulturellt" ? - Är inte det att vrida på saker å ting? Man MÅSTE ju faktiskt inte älska sushi och fnysa tvärt åt falukorv för att vara "äkta tolerant"! Ibland kan man nästan undra lite om den mångkulturella kulturen blivit den enda "tillåtna" kulturen i det här landet. Har det blivit så? Är man rädd för "farlikorven"...?
    Jättebra blogg du har Annelie. Intressanta och viktiga grejer.

    SvaraRadera
  2. Tack Bodil! Den va bra; farlikorven...hahahaha

    SvaraRadera