lördag 11 december 2010

Yulelog, sill och berberis!

Vilken fantastiskt trevlig och rolig julfest vi hade igår. Tillsammans med vänner från England, Iran och Sverige. Vi hade ett knytkalas-julbord och fick smaka på allt ifrån traditionell svensk julmat till Iransk lammgryta, kyckling och ris med saffran och berberisbär. Engelsk lemonpie och yulelog som ”grädde på moset”. Verkligen gott och det väckte en hel del minnen till liv.

För 18-19 år sedan hade vi ansvaret för flyktingarbetet i Pingstförsamlingen i Rusksele i Lappland. Vi besökte flyktingförläggningen i Kristineberg flera gånger i veckan. Dit kom människor från Iran och andra länder. Vi ordnade gemenskapskvällar och fick lära känna dem och deras kultur. Så småningom fick vi flera vänner och bjöd hem varandra på mat. Vi har många glada minnen från den tiden. Jag tänker på Minah, Parvis, Fataneh med familj och många andra.

Jag känner det som ett privilegium att vi får lära känna och umgås med människor från olika kulturer. Det är berikande och man får upp ögonen över mycket vi tar för givet. Speciellt nu inför julen också. För första gången i sitt liv fick 6-åriga Mahsan sin första julklapp igår kväll.

Strangers are friends we don't know...yet

2 kommentarer:

  1. Det var en härlig kväll igår! Massor av god mat och härliga vänner! :)

    Visst är det underbart att få lära känna människor från olika kulturer, man får ett rikare liv på det sättet.

    SvaraRadera
  2. Det låter som att ni haft det riktigt trevligt. :)

    SvaraRadera